« Economische prietpraat van de Nederlandse Energiemaatschappij | Hoofdmenu | Hoe een krimpende economie toch groeide »

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

Frits

Matthijs,

Ik reageer op een artikel over bonussen. Consumenten in Nederland vinden het geen enkel probleem dat banken bonussen uitkeren. Je denkt van wel? Ik werk bij een bank waarbij er niet provisiegericht gewerkt wordt maar verlies regelmatig klanten aan banken waar de rente lekker laag is, maar de kosten aan de achterkant via slechte hypotheekvoorwaarden heerlijk worden terugverdiend.
Klanten moeten eens eerlijk naar zichzelf zijn, en journalisten al helemaal.
Dat bij de DBS boeven zaten wist iedereen in de sector. Jarenlang zijn klanten gewaarschuwd, maar ja, die rente was zo lekker laag! Dan moet je niet klagen als blijkt dat er kosten zijn tijdens de looptijd.
Deels is hetzelfde bij woekerpolissen het geval. De keus was voor klanten: sparen of sparen/beleggen. Veel mensen hebben voor de korte termijn gekozen, dus voor sparen/beleggen. Natuurlijk waren in veel gevallen (niet alle!!) de kosten te hoog, maar nu roepen dat je niet wist dat er een risico aan vast zat..
Doordat kranten en bloggs regelmatig roepen dat je bij financiële producten gewoon voor de goedkoopste moet kiezen, doen mensen dit ook om te ontdekken dat goedkoop meestal duurkoop is.
Schrijf hier maar eens over. Als je durft!

Een bankmedewerker

Gerard

Inderdaad indrukwekkend eng. Maar als GDP de maatstaf gaat worden voor de groei van banken, zullen banken in kleine landen zich dus moeten beperken in groei. In één Europese markt is dat natuurlijk niet meer van deze tijd. Ik zie hier duidelijk een taak voor Brussel en Europese toezichthouders. (Overigens heb ik zeer mijn twijfels bij de 464% in de tabel. De 4de en 5de bank van NL, BNG en SNS, hebben een balanstotaal van 120 en 80 mld. Delend op het GDP van NL van 570 mld, komt er slechts zo'n 35% bij de 406% van de top 3 banken.)

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Over Mathijs

Z24 laatste nieuws

Stats Boumans Blog