« Is Angela Merkel gek geworden? | Hoofdmenu | Rijken betalen bijna alle belasting »

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

de Koning

Een idee om te bezuinigen lees je op mijn blog over de rijks- en gemeenteuitgaven. Hiermee zijn we snel op de goede weg. Nu de politiek nog. Lees hem hier http://www.martindekoning.nl/content/2010/12/Help-het-kabinet-bezuinigen-25-van-de-ambtenaren-weg-is-4-miljard-minder-uitgaven-PER-JAAR-in

Jaap Ligthart

Bericht dezer dagen: Nederland telt 154.000 miljonairs;

Quote 500 laat ons (2010) weten dat de 500 rijksten € 51.000.000,-- tot € 21.000.000.000,-- bezitten.
Dus de overige 153.500 bezitten 1.000.000,-- tot € 51.000.000,--
Hieruit valt af te leiden dat de 154.000 bezitten met elkaar, - schrik niet –
€ 3.000 miljard á € 4.000 miljard

Één maal één procent heffing van deze groep heft in één klap de staatsschuld – veroorzaakt door bonuspakkers – op!
Laat dit niet door de uitkeringstrekkers, werkelozen en de cultuur verzorgen!

Ronald Koppers

Vandaag hoorde ik die grote baas van het OM, ben ff zn naam kwijt, op BNR blaten over bezuinigingen op OM en Politie. Hij had het lef om te zeggen dat als er bezuinigd wordt op die budgetten, de politiek dan ook moest accepteren dat NL minder veilig wordt. Ik bedoel, hoe is het mogelijk dat zo iemand dit durft te zeggen. Als in een bedrijf bespaard moet worden zal toch geen directeur dit commentaar van zijn ondergeschikten accepteren? Je doet het maar met 10 % minder en je zorgt er maar voor dat de resultaten op niveau blijven! Dat dwingt je om creatief te zijn, prioriteiten te stellen, etc. Ik vindt dat deze houding veel te makkelijk wordt geaccepteerd. Natuurlijk is er 10% of meer te besparen op de begrotingen van deze budgetten. Schrappen in indirect personeel, alle inkoopcontracten heronderhandelen, alle externe adviseurs er uit, schrappen in procedures, etc, etc. Makkelijk te doen!!!

MareJane

Maar Lubbers pikte toen eerst nog tienduizenden miljarden guldens van de ABP-spaarpot. Als dat geen diefstal is, dan weet ik het niet meer. En verder blijft het pluche verder plukken, ter hunner glorie en ter onzer ondergang.

M. Cornips

Wat te zeggen van belasting heffing voor het koningshuis?

P.de Heer

Tja, bij voorspoed wil men graag meedoen met loonstijgingen en als het economisch klimaat tegen zit dat gaat het ineens om behoud van de koopkracht? Laat me niet lachen, er vind een aderlating plaats in de middenstand, de kleine zelfstandigen. En de grote ondernemingen doen het enkel financieel goed als ze flink in de uitgaven en het personeel bestand hebben zitten snijden. Maar de discutabel productieve ambtenaren moeten zelfs in slechte tijden behoed worden voor de realiteit en hebben ineens het recht om met economische terreur hun zin door te drijven?

Economische terreur, buiten alle proporties, dat is het. En iedereen behandeld die bonden (lees: werknemers kartels) alsof zij de sociale mensen zijn die rechten hebben en waar we voor moeten applaudisseren voor hun moed e.d. Mijn oplossing, meteen ontslaan en anderen mensen aannemen voor hetzelfde werk als het echt nodig werk blijkt, zoals vuil ophalen. Als een ander het wel voor minder doet dan is dat eerlijke concurrentie op arbeid, niets meer en minder. Maar hoe noemen de economische terreur organisaties (de bonden) het, een staking breken en dit wordt in alle media met alle negativiteit omgeven. Zelfs burgemeesters durven het niet aan hun werk te doen en de stad schoon te houden door andere mensen in te huren voor het werk dat echt gedaan moet worden.

Dit land is door en door verrot door socialisme, mensen wordt hierdoor geen recht aangedaan. De een weigert zijn werk voor een paar centen meer, de ander moet werkeloos toezien hoe zijn leefomgeving door vuil wordt verziekt. Hoe dommer kunnen we in dit land nog worden? Het is echt tijd voor zeer radicale oplossingen, en dat is het ontbinden van alle vaste arbeidscontracten door die wettelijk te verbieden en om te zetten in maximaal jaar contracten. Dan heb je weer concurrentie en gaan alle onevenwichtigheden na een hectische periode vanzelf weg. Eindelijk een einde aan de terreur van de socialisten en eerlijk loon voor iedereen die har wil werken.

AW

Zo lang je de burger wilt laten inleveren en zelf een loonsverhoging wilt doorduwen dan klopt er iets niet!!

Het is een hoop gelul om nog meer controle te krijgen...angst is de beste voedingsbodem.

Moet de eerste minister of kandidaat tegenkomen die zegt ik doe wel met 20 % minder........

M

Iedereen moet 5% inleveren, ook de minima, Jan Modaal en de hogere inkomens! Dat deden we in de jaren '80 ook tijdens Lubbers I en II. Wel moet er compensatie komen voor mensen die wegens een chronische ziekte of een handicap niet meer kunnen werken en dus langdurig op het Sociaal Minimum moeten leven!

jan boer

We hebben in nederland 154000 miljonairs als deze mensen eenmalig eens 20000 doneren aan de staat.dan staan we er in een keer een stuk beter voor.
en laten we wel wezen als dit gegeven wordt van iedere miljoen.dan komen we gauw op een bedrag dat duizelingwekkend hoog is.en deze mensen kunnen het best missen

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Over Mathijs

Z24 laatste nieuws

Stats Boumans Blog